inschrijven

inschrijvingen volgend schooljaar (2022-2023)

eerste leerjaar

Van 21 maart 2022 (12 uur ’s middags) tot 22 april 2022 (12 uur ’s middags) kan je je kind aanmelden voor onze school op http://meldjeaansecundair.gent.be. Op welke dag of uur je aanmeldt, is niet van belang zolang het binnen die periode gebeurt. Als je niet aanmeldt, kan je je kind pas inschrijven vanaf 6 mei 2022 (9 uur) als er nog vrije plaatsen zijn. Duid zeker meerdere favoriete scholen aan. Er is geen limiet. Meerdere scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats van voorkeur niet. Als onze school je grootste voorkeur geniet, zet je onze school op de eerste plaats. Je vindt onze school in het aanmeldingssysteem onder de naam: GO! Portus Daltonlyceum

Meer info: www.aanmeldensecundairescholen.gent

Van (?) mei tot en met (?) mei 2022 kunnen leerlingen met een toekenningsticket inschrijven. Ouders die een ticket ontvangen worden door ons gecontacteerd om de het ticket om te zetten in een inschrijving. Op 6 mei 2022 starten de vrije inschrijvingen (mensen die geen ticket hebben).

vanaf tweede leerjaar

De inschrijvingen vanaf het tweede leerjaar starten op dinsdag 19 april 2022. Vul dit formulier in (actief vanaf dinsdag 19 april 2022) en er neemt iemand van school zo snel mogelijk contact met u op.

Bepaalde studierichtingen zijn snel volzet - wees er snel bij!
UPDATE 25/04: het tweede leerjaar en 3 en 4 Natuurwetenschappen is reeds volzet.

Heb je al een vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren op 09 220 10 70.

Tijdens de zomervakantie kan je langskomen tot en met dinsdag 5 juli 2022 en opnieuw vanaf dinsdag 16 augustus 2022. Op die dagen kan je bij ons terecht van 10 uur tot 16 uur.

Om je in te schrijven moet je zeker dit meebrengen:

• je identiteitskaart;
  • je (laatste) rapport van je (vorige) school.

Ben je minderjarig? Zorg er dan voor dat één van je ouders of voogden mee komt. Dat is absoluut noodzakelijk als je je wil inschrijven.

Controleer bij je inschrijving ook eens of je in aanmerking komt voor een schooltoelage. Schoolkosten kunnen namelijk behoorlijk oplopen. Daarom geeft de Vlaamse overheid in bepaalde gevallen een schooltoelage. Dit is een financiële ondersteuning. Alle informatie over schooltoelages vind je hier of via het gratis infonummer 1700. Je kan een schriftelijke of een online aanvraag indienen via deze website. Op het leerlingensecretariaat helpen we je graag verder.

Wens je graag in te schrijven?

Klik hier