5 en 6 Latijn-moderne talen

In deze richting ligt de nadruk op taal in al haar aspecten. Bij de moderne talen leer je vooral communiceren, terwijl de studie van het Latijn je bewust laat nadenken over taalkunde en taalsystemen.

Om je moderne talen nog meer te oefenen, krijg je extra uren Frans, Engels, Spaans of Duits. Het Latijn neemt je, gedurende vier uren per week, via een diverse rijkdom van literaire genres mee op een leerzame tocht waarbij je verder inzicht verwerft, niet alleen in taal, maar ook in onze huidige beschaving. Je volgt Latijn samen met de leerlingen van Latijn-Wetenschappen en Latijn-Wiskunde.

Ook komt er een uur onderzoekscompetenties bij. In dit uur leer je hoe je een wetenschappelijk onderzoek kan voeren in het kader van je hoofdvakken. In het vijfde jaar leer je dat in kleine werkgroepjes, in het zesde jaar ga je ook zelfstandig aan de slag. Dit proces bereidt je voor op onderzoeksvaardigheden die van jou verwacht worden in het hoger onderwijs.

Dit is voor jou een geschikte studierichting als:

  • je graag werkt met poëtische, historische, retorische en juridische teksten;
  • je inzicht wil krijgen in de literatuurgeschiedenis je literaire smaak verder wil ontwikkelen;
  • je geniet van een uitgesproken culturele vorming en algemeen historisch inzicht.
  • je aandacht uitgaat naar het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven), de reflectie op taal en de kennismaking met anderstalige literatuur.

Wat erna?

De verdere studiemogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Enkel verder studeren in zuiver wiskundig- wetenschappelijke opleidingen is niet evident. De logische verdere uitwegen voor deze studierichting zijn vooral te situeren in de studierichtingen met een taalkundig karakter, geschiedenis, menswetenschappelijke richtingen, ...

BijlageGrootte
Afbeeldingspictogram latijn-moderne_talen.png132.68 KB

Hebt u nood aan meer informatie over deze studierichting? Bekijk de Onderwijskiezer. Klik hier.

Wenst u meer informatie over onze studierichtingen?

Contacteer ons