1ste graad

Een overzicht van de brede A-stroom en de basisopties in de eerste graad:

1A basisoptie Latijn

Word je graag uitgedaagd? Kriebelt het om een nieuwe taal te leren? Benieuwd naar het leven van de Romeinen en hun geschiedenis? Via de basisoptie Latijn doorgrond je een bijzondere taal, lees je prachtige verhalen en maak je kennis met onsterfelijke helden. Naast de algemene vorming word je 3 lesuren per week ondergedompeld in een bad van klassieke talen en cultuur. Door de grondige studie van Latijn groeit je taalinzicht en train je je geheugen en studeervaardigheden.

Lees meer

1A basisoptie Kabinet

We houden de basisoptie Kabinet bewust breed zodat je nog volop kunt proeven van de verschillende domeinen. Ontdek waar jouw interesses en talenten liggen in de verschillende kabinetten en maak zo een gerichte studiekeuze in de tweede graad.

Lees meer

2A basisoptie Klassieke talen

Heb je interesse in de Romeinse samenleving en cultuur? En wil je wel wat extra uitdaging? Dan is Klassieke Talen iets voor jou. Je krijgt een stevige basis, die je algemeen taalgevoel aanscherpt. Klassieke talen studeren doe je niet enkel om die oude talen te leren kennen. Het leert je ook probleemoplossend denken. Bovendien is het een goede oefening voor het aanleren van vreemde talen. Zo kan je nadien nog vele kanten uit.

Lees meer

2A basisoptie Moderne talen-wetenschappen

Heb je een grote interesse in moderne talen en wetenschappen, dan is deze basisoptie een aanrader! In deze optie kom je, naast de brede algemene vorming, 5 uren per week in contact met de vakken ‘Moderne talen’ en ‘Wetenschappen’.

Lees meer

2A basisoptie Freinetpedagogie

In de traditie van Freinet willen jou de kans geven om je talenten te ontdekken. Dit uit zich in een aanpak waar het woord “samen” centraal staat. We zijn ervan overtuigd dat elke jongere talenten heeft die waardevol zijn, in deze basisoptie kan je deze tijdens de schooltijd zelf ervaren.

Lees meer

Wens je meer informatie over onze studierichtingen?

Contacteer ons