studieaanbod

Portus wil mee evolueren met de steeds veranderende maatschappij en toekomstgericht onderwijs aanbieden. We zetten in op een brede eerste graad waarbij de studiekeuze zo lang mogelijk wordt uitgesteld. Vanaf de tweede graad organiseren we studierichtingen binnen de doorstroomfinaliteit en ASO. Ons aanbod bevat studierichtingen uit verschillende domeinen. Klik op de graad hieronder voor meer informatie.

eerste graad

Uit onderzoek blijkt dat je een goede studiekeuze best niet te vroeg maakt. Daarom is er een brede eerste graad waarin je kan proeven van meerdere interessegebieden. Alle leerlingen blijven dus samen in dezelfde groep en werken op hun eigen tempo. Wil je je eigen interesses nog verder uitdiepen? Dat kan uitgebreid in de verschillende instructies, keuzewerktijd, projecten en de keuze voor een specifieke basisoptie.

tweede graad

Vanaf het derde jaar kies je voor een studierichting. Op Portus bieden we in de tweede graad vier studierichtingen aan. Binnen alle studierichtingen streven we een brede ontwikkeling na, waarin nog steeds ruimte is voor alle interessegebieden en waarin ook de talen sterk vertegenwoordigd zijn.

derde graad

In de derde graad specialiseren we verder en bieden we negen studierichtingen aan. Vanaf de derde graad kies je voor een extra pool: een extra taal, kunst of wiskunde. Via een vak gericht op onderzoekscompetenties en projecten bereiden we je goed voor op hoger onderwijs.

eerste graad

Een overzicht van de brede A-stroom en de basisopties in de eerste graad.

Lees meer

tweede graad

Een overzicht van alle studierichtingen in de tweede graad, allen binnen de doorstroomfinaliteit.

Lees meer

derde graad

Een overzicht van alle studierichtingen in de derde graad, allen binnen de doorstroomfinaliteit.

Lees meer

Wens je meer informatie over onze studierichtingen?

Contacteer ons