3 en 4 ASO Wetenschappen

Ben je geboeid door natuur en technologie? Wil je weten hoe de wereld in elkaar zit en talrijke natuurverschijnselen kunnen verklaren? Vind je het leuk om experimenten uit te voeren, de waarnemingen te verklaren en zo tot besluiten te komen? Ben je leergierig, kritisch en nauwkeurig? Dan ben jij de geknipte leerling voor de richting Wetenschappen!

Naast een breed algemeen pakket bestaat het specifieke gedeelte van deze richting uit twee uur biologie, chemie en fysica. De nadruk ligt hierbij zowel op het praktische, als op het theoretische. Je steekt niet alleen zelf de handen uit de mouwen, maar leert ook wetenschappelijk en probleemoplossend denken.

In de derde graad kan je de wetenschappen aanvullen met moderne talen of wiskunde. Dit kan zowel op Campus Portus (het Dalton Lyceum) als op Campus Lyceum (waar ze lesgeven met een traditioneel lessenrooster, met veel aandacht voor vernieuwing en modernisering en waar ze een brede waaier aan studierichtingen hebben). Zo kan je met een brede vooropleiding het hoger onderwijs in stappen. Daar heb je alle mogelijkheden, zowel op bachelor- als op masterniveau.

Fysica

Fysica 1