3 en 4 ASO Economie

3 en 4 ASO Wetenschappen

Zit er een ondernemer in jou? Ben je geboeid door banken, bedrijven, winst en verlies? Wil je weten hoe economie deel uitmaakt van onze maatschappij? Je bent welkom in de richting Economie!

Naast een brede waaier algemene vakken krijg je in deze richting vier uur economie per week (2 uur handelseconomie en 2 uur boekhouden). Aan de hand van concrete voorbeelden onderzoek je alle aspecten van de economische wereld en leer je om kritisch na te denken over de economische actualiteit.

In de derde graad kunnen leerlingen met een rekenknobbel en een goed abstract denkvermogen kiezen voor Economie – Wiskunde. Wie meer interesse heeft voor talen, kan doorstromen naar Economie – Moderne talen. Dit kan zowel op Campus Portus (het Dalton Lyceum) als op Campus Lyceum (waar ze lesgeven met een traditioneel lessenrooster, met veel aandacht voor vernieuwing en modernisering en waar ze een brede waaier aan studierichtingen hebben).

In het hoger onderwijs liggen veel wegen voor je open. Van Taal- en Letterkunde (algemeen of toegepast) tot Economische Wetenschappen aan de universiteit. Ook voor heel wat hogeschoolopleidingen (marketing, management, accountancy,…..) is Economie een goede voorbereiding.

Fysica

economie