2A Klassieke Talen

Latijn

In de optie Latijn, ruil je het vrije project in voor het vak Latijn. Als je voor Latijn kiest, word je vier uur per week ondergedompeld in de klassieke taal en cultuur. Je maakt kennis met de Latijnse taal en grammatica en ontdekt hoe ook onze beschaving wortels heeft in de Griekse en Romeinse cultuur. Bovendien leer je je gedreven inzetten met nauwkeurigheid en doorzettingsvermogen. Die kwaliteiten komen je later zeker goed van pas.

Het spreekt voor zich dat we de kwaliteit streng bewaken en ons hiervoor baseren op de goedgekeurde leerplannen. Aan het einde van de rit ben je stevig gewapend met de nodige kennis en vaardigheden om door te stromen naar het derde jaar. Dit kan zowel op Campus Portus (het Dalton Lyceum) als op Campus Lyceum (waar ze lesgeven met een traditioneel lessenrooster, met veel aandacht voor vernieuwing en modernisering en waar ze een brede waaier aan studierichtingen hebben).

Muzikale opvoeding

Plastische opvoeding